7 Tips voor jou als online collectant en je online collectebus


Tip 1 - Maak van de collectebuspagina jouw pagina

Een actiepagina met een goede profielfoto en persoonlijke tekst zorgt voor meer donaties. Vertel waarom jij online collectant bent geworden. Het gros van je supporters zal doneren omdat ze je aardig vinden en benieuwd zijn naar jouw besluit om met de online collectebus te collecteren.

Tip 2 - Eerst een paar donaties, dan pas verspreiden

Voordat je iedereen gaat vertellen over je actie is het verstandig om alvast een paar donaties te hebben. Vraag je familie en beste vrienden eerst persoonlijk om een donatie te doen voordat je alle andere mensen vraagt om te doneren. Goed voorbeeld doet namelijk goed volgen.

Tip 3 - Zet de link van je online collectebus onder al je mails

Zet de link van je online collectebus met een oproep tot doneren onder je naam/handtekening in al je e-mails zodat iedereen die je mailt de actie ziet.

Tip 4 - Mondeling overtuigen en stuur een Tikkie

Vertel op je werk, school, vereniging, in de kantine en feestjes over de online collectebus die je hebt geopend. Stuur ze direct vanaf je mobiel een Tikkie via je actiepagina. Zo kunnen ze direct doneren en hoeven zij niet te wachten tot ze thuis zijn. Boter bij de vis! Iedereen kan eenvoudig met hun smartphone je online collectebus bekijken en doneren.

Tip 5 - Stuur WhatsApp & sms-berichten

Maak een WhatsApp-groep aan met veel van je contacten die elkaar kennen. Stel je vraag en verwijs naar je actiepagina. Bedank in deze groep de mensen die aangeven dat ze gaan doneren zodat alle groepsleden dat zien. Hierdoor is de kans groter dat anderen zich ook betrokken voelen en je actie zullen steunen. Je kunt zelfs een Tikkie (mee)sturen om het nog makkelijker te maken.

Tip 6 - Plaats updates op je social media kanalen

De collectebuspagina kan je op verschillende manieren delen via social media. En vertel op je Facebook, Twitter en/of LinkedIn profiel regelmatig hoe het staat met je actie. De kracht van een boodschap zit hem in de herhaling. Bedank mensen in het openbaar elke keer als je een donatie krijgt. Doordat anderen dit zien zullen ze eerder geneigd zijn om dit ook te doen. Echt, het helpt!

Tip 7 - Hou vol: blijf mensen herinneren!

Niet iedereen zal direct gaan doneren. Stuur daarom herinneringsmails of WhatsApp-berichten als ze nog niet hebben gedoneerd. De aanhouder wint!


Je kan uiteraard ook een bestaande online collectanten steunen met een donatie. Het geld dat opgehaald wordt draagt bij aan de strijd tegen maag-, darm en leverziekten en wordt besteed aan de projecten van de Maag Lever Darm Stichting.


Heb je een vraag?
Bekijk onze rubriek Veelgestelde vragen.

Hulp nodig? Wij staan voor je klaar
Wij helpen je graag om je actie tot een succes te maken. Neem gerust contact op via collecte@mlds.nl.

Gaat het goed? Laat het ons weten!
Gaat het goed met je actie en heb je daar een bijzonder leuk verhaaltje bij? Laat het ons weten. Stuur mij een berichtje via collecte@mlds.nl en misschien delen we jouw actie en verhaal via onze social-media-kanalen.

Heb je nog tips voor ons?
Wij geven hier tips maar misschien heb jij ook goede tips voor iedereen. Heb je tips voor andere collectebushouders? Laat het ons weten via collecte@mlds.nl