Tips & Tools voor jou als online collectant en je online collectebus


Tip 1 - Maak het persoonlijk

Een collectebuspagina met een goede profielfoto en persoonlijke tekst zorgt voor meer donaties. Vertel waarom jij online collectant bent geworden voor de Maag Lever Darm Stichting. Benader familie, vrienden, collega’s of buren persoonlijk met de vraag of ze willen doneren. E-mailen of appen kan natuurlijk ook! Met de onderstaande voorbeeldteksten kun ze snel en makkelijk een berichtje sturen.

Wil je meerdere mensen in 1 keer mailen? Zet de contacten dan in de BCC. Zo blijven alle e-mailadressen anoniem en bereik je met 1 mail een grote groep mensen.

 

Tip 2 – Deel je collectebus via je social-mediakanalen

Jouw collectebuspagina kan je makkelijk delen via social media. Vertel op je Facebook, Twitter en/of LinkedIn profiel regelmatig hoe het staat met je actie.

Onderstaande voorbeeldteksten en afbeeldingen kun je meteen knippen en plakken, zodat je snel en makkelijk berichten kunt versturen!

 

Tip 3 – Bedank al je donateurs

Bedank na elke donatie je donateur persoonlijk. Zijn jullie Facebookvrienden? Gebruik een van onderstaande voorbeeldteksten en afbeeldingen om hem of haar via Facebook te bedanken. Hierdoor laat je zien dat je zijn of haar donatie waardeert én blijft jouw collectebus onder de aandacht. Doordat anderen dit zien zullen ze eerder geneigd zijn om dit ook te doen. Echt, het helpt!

Je kan uiteraard ook een bestaande online collectanten steunen met een donatie. Het geld dat opgehaald wordt draagt bij aan de strijd tegen maag-, darm en leverziekten en wordt besteed aan de projecten van de Maag Lever Darm Stichting.


Heb je een vraag?
Bekijk onze rubriek Veelgestelde vragen.

Hulp nodig? Wij staan voor je klaar
Wij helpen je graag om je actie tot een succes te maken. Neem gerust contact op via collecte@mlds.nl.

 

Gaat het goed? Laat het ons weten!
Gaat het goed met je actie en heb je daar een bijzonder of leuk verhaal bij? Laat het ons weten. Stuur ons een berichtje via collecte@mlds.nl en misschien delen we jouw actie en verhaal via onze social-mediakanalen.

 

Heb je nog tips voor ons?
Wij geven hier tips maar misschien heb jij ook goede tips voor iedereen. Heb je tips voor andere collectebushouders? Laat het ons weten via collecte@mlds.nl.

 

Wil je op een andere manier bijdragen aan het werk van de Maag Lever Darm Stichting?

Kijk dan eens op actiepagina van de Maag Lever Darm Stichting om te zien op welke manieren je nog meer in actie kunt komen voor de strijd tegen spijsverteringsziekten. Of meld je aan als offline collectant en loop mee tijdens de collecteweek van 21 juni tot en met 26 juni 2021: https://www.mlds.nl/over-ons/help-mee/collectevrijwilliger/

 

Deel op social media dat je collecteert en roep anderen op om óók te collecteren!

Facebook

 • Ik collecteer online voor de Maag Lever Darm Stichting, omdat [eigen motivatie invullen]. Wil jij ook helpen in de strijd tegen spijsverteringsziekten? Doneer dan in mijn collectebus? [link naar jouw persoonlijke collectebus]
  Alvast bedankt!
 • Meer dan 2 miljoen Nederlands hebben dagelijks last van spijsverteringsklachten. Samen kunnen we strijden tegen spijsverteringsziekten. Help je ook mee?
  Delen = fijn [link naar jouw persoonlijke collectebus]
 • Ik collecteer voor onderzoek naar manieren om spijsverteringsziekten vroeg op te sporen. Door er snel bij te zijn, kunnen we meer mensen genezen! Heb jij ook iets over voor de Maag Lever Darm Stichting? Je gift is eenmalig en kan anoniem. [link naar jouw persoonlijke collectebus]
  Alvast bedankt voor je bijdrage.

 

Twitter

 • Meer dan 2 miljoen Nederlanders hebben een spijsverteringsziekte. Help jij mee om dat te veranderen? Doe een donatie in mijn collectebus. [link naar jouw persoonlijke collectebus] #mldscollecte2021
 • Ik collecteer online voor @mlds. Doe jij een donatie in mijn collectebus? [link naar jouw persoonlijke collectebus] #mldscollecte2021
 • Ik collecteer voor vroege opsporing van spijsverteringsziekten. Heb jij ook iets over voor @mlds? Je gift is eenmalig en kan anoniem. [link naar jouw persoonlijke collectebus] #mldscollecte2021
 • Wat fijn dat je een gift hebt gedaan in mijn online collectebus voor @mlds! Heel erg bedankt. #mldscollecte2021 #bedankt

 

LinkedIn

 • Ik collecteer online voor de Maag Lever Darm Stichting, omdat [eigen motivatie invullen]. Doe jij een donatie in mijn collectebus? Alvast bedankt! [link naar jouw persoonlijke collectebus]
 • Meer dan 2 miljoen Nederlanders hebben een spijsverteringsziekte. Door vroege opsporing kunnen we meer mensen genezen. Help jij ook mee? Dat zou ik enorm waarderen. [link naar jouw persoonlijke collectebus]
 • Ik collecteer voor vroege opsporing van spijsverteringsziekten en probeer vandaag zoveel mogelijk donaties op te halen. [link naar jouw persoonlijke collectebus] Heb jij ook iets over voor de Maag Lever Darm Stichting? Je gift is eenmalig en kan anoniem.
 • Bedankt voor alle giften in mijn online collectebus! Heel erg bedankt. Ik heb in totaal [bedrag] opgehaald voor de Maag Lever Darm Stichting.

 

[E-mailbericht]

[onderwerpregel] Doe jij een gift in mijn online collectebus?

 

Beste [voornaam],

 

Wist je dat meer dan 2 miljoen Nederlanders last hebben van een spijsverteringsziekte? Samen kunnen we een verschil maken! Daarom collecteer ik online voor de Maag Lever Darm Stichting tijdens collecteweek.

 

[Optioneel: deel jouw persoonlijke motivatie om te collecteren]

 

Elk jaar organiseren vrijwilligers de collecteweek van de Maag Lever Darm Stichting. Samen halen we geld op voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Vandaar ook mijn vraag: wil je een donatie doen in mijn online collectebus? Iedere gift is welkom, groot of klein. Je kunt heel makkelijk eenmalig en anoniem doneren.

 

Ga naar mijn online collectebus: [link naar jouw persoonlijke collectebus]

 

Alvast bedankt voor jouw bijdrage!

 

Groet,

[Naam]

 

PS: Wil je meer lezen over onderzoek dat de MLDS financiert?
Kijk dan op https://www.mlds.nl/wetenschappelijkonderzoek/.

 

 

 

[Herinnering]

[onderwerpregel] Je kunt nog steeds iets in mijn online collectebus doen

 

Beste [voornaam],

 

Om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de Maag Lever Darm Stichting collecteer ik tijdens de collecteweek. Je kunt nog steeds eenmalig en anoniem een gift doen in mijn online collectebus.

 

Met jouw gift maak je wetenschappelijk onderzoek mogelijk en draag je bij aan de vroege opsporing van spijsverteringsziekten, zodat meer mensen genezen kunnen worden. Iedere donatie is welkom, groot of klein.

 

Lees meer over de onderzoeken die de MLDS financiert: https://www.mlds.nl/wetenschappelijkonderzoek/.

 

Ga naar [link persoonlijke pagina].

 

Alvast heel erg bedankt voor je steun!

 

Groet,

[Naam]