7 Tips voor jouw digitale collectebus


Tip 1 - Maak van de collectebuspagina jouw pagina

Een actiepagina met een goede profielfoto en persoonlijke tekst zorgt voor meer donaties. Vertel waarom jij de actie bent gestart. Het gros van je supporters zal doneren omdat ze je aardig vinden en benieuwd zijn naar jouw besluit om deze actie te starten.

Tip 2 - Eerst een paar donaties, dan pas verspreiden

Voordat je iedereen gaat vertellen over je actie is het verstandig om alvast een paar donaties te hebben. Vraag je familie en beste vrienden eerst persoonlijk om een donatie te doen voordat je alle andere mensen vraagt om te doneren. Goed voorbeeld doet namelijk goed volgen.

Tip 3 Zet de link van je actiepagina onder al je mails

Zet de link van je actiepagina met oproep onder je naam/handtekening in al je e-mails zodat iedereen die je mailt de actie ziet.

Tip 4Mondeling overtuigen en met hulp van mobiel

Vertel op je werk, school, vereniging, in de kantine en feestjes over de actie die je bent gestart. En vraag ze dan direct om je te sponsoren en niet te wachten tot ze thuis zijn. Boter bij de vis! Iedereen kan eenvoudig met hun smartphone je actie bekijken en doneren. Bookmark je actiepagina in je internetbrowser van je mobiel.

Tip 5 - Stuur WhatsApp & sms-berichten

Maak een WhatsApp-groep aan met veel van je contacten die elkaar kennen. Stel je vraag en verwijs naar je actiepagina. Bedank in deze groep de mensen die aangeven dat ze gaan doneren zodat alle groepsleden dat zien. Hierdoor is de kans groter dat anderen zich ook betrokken voelen en je actie zullen steunen. Als één schaap over de dam is...

Tip 6 - Plaats updates op je social media kanalen

De collectebuspagina kan je op verschillende manieren delen via social media. En vertel op je Facebook, Twitter en/of LinkedIn profiel regelmatig hoe het staat met je actie. De kracht van een boodschap zit hem in de herhaling. Bedank mensen in het openbaar elke keer als je een donatie krijgt. Doordat anderen dit zien zullen ze eerder geneigd zijn om dit ook te doen. Echt, het helpt!

Tip 7 - Hou vol: blijf mensen herinneren!

Niet iedereen zal direct gaan doneren. Stuur daarom herinneringsmails of WhatsApp-berichten als ze nog niet hebben gedoneerd. De aanhouder wint!


Je kan uiteraard ook een bestaande collectebus steunen met een donatie. Het geld dat opgehaald wordt draagt bij aan de strijd tegen maag-, darm en leverziekten en wordt besteed aan de projecten van de Maag Lever Darm Stichting.


Heb je een vraag?
Bekijk onze rubriek Veelgestelde vragen.

Hulp nodig? Wij staan voor je klaar
Wij helpen je graag om je actie tot een succes te maken. Neem gerust contact op via collecte@mlds.nl.

Gaat het goed? Laat het ons weten!
Gaat het goed met je actie en heb je daar een bijzonder leuk verhaaltje bij? Laat het ons weten. Stuur mij een berichtje via collecte@mlds.nl en misschien delen we jouw actie en verhaal via onze social-media-kanalen.

Heb je nog tips voor ons?
Wij geven hier tips maar misschien heb jij ook goede tips voor iedereen. Heb je tips voor andere collectebushouders? Laat het ons weten via collecte@mlds.nl